Kerst in de straat of buurt

 

Vorige weekend hebben we uitgenodigd om kerst in ons straatbeeld te brengen in onze Mariaparochie.

Voor ieder raam een kerstkleurplaat  

Je vindt hier een kerstkleurplaat. Je kunt die downloaden en is beschikbaar voor iedereen. “Wij hopen dat jong en oud voor elkaar gaan kleuren, elkaar de plaat toesturen en deze dan voor het raam hangen. Zo krijgt je op een vrolijke manier contact met elkaar en straalt de kerstboodschap vanachter de ramen de wereld in.”

Kleur ook een tweede exemplaar in en hang die aan jouw raam.

De kinderen en/of volwassenen die de tekening inkleuren kunnen die bezorgen aan iemand uit de buurt met aandacht voor alleenstaanden of zieken of mensen met weinig bezoek. Wanneer je die bezorgt, probeer ook een kort praatje te maken, op afstand, aan de deur.

Vanuit de Mariaparochie zullen we opnieuw een kerstkaart voorzien die zal kunnen bezorgd worden in de dagen na Kerstmis bij mensen. Ook dat is een kans om een praatje te slaan en kort eens te buurten.

Kerststal in je straat, buurt of wijk

Uitnodiging aan alle bewoners van Buggenhout, Denderbelle, Lebbeke, Opdorp, Opstal en Wieze: wees creatief en bouw een stal in je voortuin of in je buurt. Wie gebruik wil maken van de openbare weg neemt contact op met het gemeentebestuur.

Met onze kerststallen in de Mariaparochie in Buggenhout-Lebbeke hopen we: de buurt te mobiliseren om samen kleine dingen te realiseren en zo naar het kerstgebeuren toe te leven zonder commercialisering! Gemeenschap vormen, sensibiliseren in deze bijzondere tijd, met inacht name van de maatregelen. Bel naar een handige Harry of Henriette in je buurt, straat of wijk of iemand die kan organiseren.

In de Adventstijd tot na Kerstmis willen wij graag onze affiche verspreiden om met de christelijke boodschap boven het commerciële van Kerstmis te komen. Ook daar rekenen we op de medewerking van velen.

Alvast dank aan allen die in hun buurt hier willen aan meewerken.

 

 

 

 

 

Kerststal opbouwen Denderbelle
Kerstaffiche
Kerststak Opdorp
Kerststal Denderbelle