Elke twee minuten krijgt iemand te horen: “Je hebt lepra”

Elk jaar krijgen wereldwijd meer dan 200.000 mensen deze vreselijke diagnose. Lepra veroorzaakt onomkeerbare beperkingen, wat vaak leidt tot sociale uitsluiting. Nochtans is genezing mogelijk, op voorwaarde dat de ziekte tijdig wordt opgespoord en behandeld.

Al 60 jaar vecht Damiaanactie aan de zijde van de meest kwetsbaren tegen lepra. Onze organisatie zorgt voor vroegtijdige opsporing van de ziekte, vaak in de meest afgelegen gebieden ter wereld. We bieden patiënten hoogwaardige gezondheidszorg en doen onderzoek naar de overdracht van de ziekte en naar de beste preventieve behandelingen. Ook maken we gemeenschappen bewust van lepra en het stigma dat onterecht aan familieleden met lepra kleeft. Want ieder mens heeft recht op toegang tot gezondheidszorg en een waardig leven.

Lepra is hardnekkig, wij ook. Doe met ons mee: laten we samen, zij aan zij met patiënten en verzorgers, lepra elimineren.

 

check de site van de Damiaanactie

 

Damiaanactie
Damiaanactie
Doe mee !

Verkoop als vrijwilliger de beroemde stiften van Damiaanactie tijdens het weekend van 26, 27 en 28 januari 2024. Benjamin leert je welke stappen je moet nemen op vrijwilligers@damiaanactie.be of 02/422 59 13.

Koop een pakketje stiften of doe een gulle gift op rekeningnummer BE05 0000 0000 7575 (medeling: deling: ik doe mee).

Laten we vooral samen blijven vechten. Samen doorzetten. Alleen zo geven we hoop aan iedereen die getroffen is door lepra.

Ontdek meer over onze campagne:

blijvengeven.damiaanactie.be

 

Damiaanactie
Damiaanactie
Damiaanactie